на живо

Рали Сливен- най-голямото автомобилно събитие за 2015г.

Аз, репортерът

Рали Сливен ще е най-голямото събитие в автомобилния календар за 2015г. Общата му дължина ще е 453,41км, от които 181,57км са скоростни. От заявения рекорден за пет години брой участници – 43, 11 са чуждестранни екипажи от Турция, Словения, Гърция, Румъния, Унгария и ОАЕ. Сред тях ще бъде и лидерът в класирането за Европейската купа – Мурат Бостанджи. Церемониалният старт е в петък, 4 септември в 17:30 на площад „Хаджи Димитър”.

25 екипажа са заявени за Европейската купа, останалите карат само за нашия шампионат. Учредена е и Купа на кмета. По познатото трасе организаторите са направили някои промени, а традиционният първи ССЕ ще бъде в центъра на града. В събота, 5 септември, ще се карат Бяла, Стара река и Даулите по два пъти, а в неделя са Българка, Ичера и Раково. 130 полицаи и 126 маршали ще се грижат за безопасността на участници и зрители. Вчера организаторите поставиха паметна плоча на лобното място на загиналия в края на юни пилот Тодор Славов.

Добрата новина е, че в БФАС обсъждат преместване на най-голямото ни състезание рали България край морето, а маршрутът му ще включва задължително и отличните сливенски отсечки. Окончателният му вариант ще стане известен в края на октомври, а целта е завръщане на рали България в календара на европейския шампионат.