на живо

Рали спринт "Дряново" ще има нов победител

Божилов: „Искаме да станем еталон за рали спринт”

Lap.bg

31 са заявените екипажи за участие в първия кръг на републиканския шампионат по автомобилизъм – рали спринт "Дряново". До сряда е възможно бройката им още да се увеличи, а организаторите от "АСК АРА Моторспорт" и Кметството на града обявиха пълна готовност за събитието.

То ще се проведе през следващия уикенд, като в събота, 24 юни, е церемониалният старт в 19 часа на площад „Кольо Фичето”, а в неделя, 25 юни, участниците ще направят три преминавания по трасето. Първият път от Дряново до Царева ливада, а вторият и третият – в обратна посока.

Според директора на проявата Атанас Божилов целта им е това състезание да се превърне в образец за останалите домакини на кръгове от рали-спринт-шампионата. За безопасността на зрители и участници ще работят 10 полицаи, 10 съдии, 15 души ще осигуряват радио-връзките, ще помагат и 25 доброволци.

Регионът разполага с добри трасета за автомобилен спорт, а събитийният туризъм е много важен за развитието на общината, която помага за популяризиране и финансиране на проявата. В отсъствието на победителя и шампион в рали спринта за 2016 г. Костадин Щерев, първото място е вакантно и ще изостри конкуренцията.