на живо

Усик напуска Украйна заради мача с Джошуа

Очаква се реваншът да е през лятото

Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик е получил разрешение да напусне Украйна, за да започне подготовка за мача си с Антъни Джошуа, съобщава ESPN.

Усик се прибра в родината си, за да се включи в защитата на територията ѝ след началото на войната. Тогава той каза, че не знае кога и дали ще се качи отново на ринга.

Снимка: Getty Images

Според информацията на ESPN Министърът на спорта на Украйна му е позволил да се насочи към тренировките.

Публикацията на журналиста на ESPN обаче разгневи мениджъра на боксьора. Егис Kлимас твърди, че клиентът му не е имал нужда от специално разрешение да напусне Украйна.

"На Усик не му е нужно специално разрешение да напусне, тъй като е баща на три деца. Това гласи украинското законодателство. Преди да се напише нещо е добре да се провери”, коментира Климас в отговор на журналиста Майк Копингър.

Снимка: Reuters

Усик детронира Джошуа миналата есен. Дата за реванша все още няма, но се предполага, че битката между двамата ще се състои през юни или юли.

Усик е с баланс от 19 победи (13 с нокаут) в 19 мача на професионалния ринг и държи световните титли на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).