на живо

Реал Мадрид грабна втори трофей за 6 дни (ВИДЕО)

„Кралският” клуб победи Милан с 10:9 след дузпи

bTV

В рамките само на няколко дни Реал Мадрид грабна втори трофей. Испанският тим триумфира ив Австралия и сега в Китай в тристранните турнири от International Champion Cup. Двубоят Реал – Милан се явяваше и своебразен финал на турнира, след като и двата отбора бяха победили Интер преди това.

Милан започна по-добре срещата и още в 3-тата минута Антонели проби и бе близо до гола. Реал постепенно взе инициативата, но нито веднъж не можа да застраши вратата на Диего Лопес през първото полувреме, докато „росонерите” имаха още две възможности в края на първата част, но Нианг пропусна.

След много смени на почивката от страна и на двамата треньори, мадридчани започнаха по-силно, като шансове се откриха пред Кроос и Роналдо. Новото попълнение на Милан Карлос Бака бе на път да открие головата си сметка за отбора в 61-та минута, когато стреля от воле, но Кико Касия изби топката, която връхлиташе точно под напречната греда. В 82-та минута отново колумбийският централен нападател можеше да реши мача, но резеврният вратар на Реал не се пропука за втори път.

След 0:0 в редовното време се стигна до изпълнение на дузпи. След пропуски на Бака за Милан и Кроос за Реал, играта на нерви продължи. Никой обаче не пропускаше и се наложи и двамата вратари да застанат зад топката. Кико Касия не сгреши, но колегата му – 16-годишният Джанлуиджи Донарума пропусна и даде победата на „кралския” клуб.

Вижте най-интересното от срещата: