на живо

Реал стъпи накриво срещу Малага

Роналдо вкара и изпусна дузпа

Пред повече от 28 000 зрители отборите на Малага и Реал (Мадрид) завършиха 1:1 в мач от 25-ия кръг на испанското футболно първенство. След равенството "белите" вече изостава с 9 точки от лидера Барселона, който е начело с 63 точки. Със спечелената точка отборът на Малага пък се изкачи от 11-то на 10-то място във временното класиране с актив от 31 точки.

Реал (Мадрид) откри резултата в 33-та минута: германският полузащитник Тони Крос центрира от фаул и Кристиано Роналдо изпрати топката в мрежата на камерунския вратар Идрис Камени. Това бе гол номер 22 на Кристиано Роналдо в испанското футболно първенство и той е на второ място в класирането при голмайсторите след Луис Суарес (Барселона), който е начело с 25 гола.

Минута след гола Кристиано Роналдо навлезе в наказателното поле на домакините, излъга един от защитниците на Малага, но се спъна в крака му. Съдията обаче прецени, че има нарушение и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана потърпевшият португалец, който обаче изпълни много слабо дузпата - би точно в средата на вратата в ръцете на вратаря Идрис Камени.

Малага стигна до равенството в 66-та минута с гол на своя защитник Раул Албентоса, който се възползва от грешка на своите колеги от защитата на Реал.