на живо

Рикиардо и Верстапен загряха с ориенталски танци в Абу Даби (ВИДЕО)

Състезанието в Обединените арабски емирства е последното в календара на Формула 1

Пилотите на Red Bull Racing Даниел Рикиардо и Макс Верстапен се подготвиха по нетрадиционен начин за последното състезание от тазгодишния сезон на Формула 1.
Те усвоиха тънкостите на бели-денса, окуражавани от кръшна местна танцьорка, а също така и се позабавляваха из пясъците с байк за мотокрос.

Гран при на Абу Даби е в неделя, а броени часове преди началото му Даниел Рикиардо коментира последните събития във Формула1:

„В Абу Даби аз ще стъпя на подиума. Засега не знам на кое стъпало точно, но Розберг ще спечели титлата. Той направи достатъчно много, за да я заслужи. През този сезон той спечели много състезания. Всички казваха, че Люис е по-бърз и е трудно да оспориш това, но ми се струва, че Нико отлично проведе сезона, след като се оказа на една стъпка от победата в шампионата. Ако пък короната отиде у Хамилтън – значи той също я заслужава, тъй като е успял да я завоюва.”

Що се отнася до бъдещите му планове – Даниел добави, че има намерение да прекара месец в Австралия, а после ще започне да тренира и да се подготвя за следващия сезон.

„Ако догодина машините са толкова бързи, както казват, то ни чака сложен сезон. Няма да имам много време да си почивам по Коледа, ще трябва да започна да тренирам, за да се подготвя добре за ГН на Австралия”.