на живо

"Рома" е в шок, Спалети се държи за главата

Ново разочарование за феновете на столичани

Getty Images

"Рома" отново се издъни с гръм и трясък. След фиаското в Шампионската лига и отпадането от "Порто", последва още един студен душ за римските вълци. Новакът "Каляри" успя да изтръгне равенство 2:2, губейки преди това с 0:2.

В двубоя на остров Сардиния, "Рома" изглеждаше добре. Още повече след като поведе рано в двубоя с гол на Диего Пероти от дузпа. Лучано Спалети дишаше още по-спокойно след попадението на Кевин Строотман в началото на второто полувреме.

"Рома" обаче допусна изравняване. Тревожното за Спалети е не фактът, че домакините се добраха до два гола. По-големият проблем е, че това се случи след появата на още един централен защитник. Федерико Фасио се появи в игра и наставникът смени тактическата постройка. Въпреки това, гостите не стояха добре в отбрана в последните минути. Високи защитници като Вермален, Фасио, а дори и Манолас, не обърнаха внимание на нисичкия Марко Сау и той с глава донесе точката за Каляри.

Снимка: Getty Images

В този момент Спалети проклинаше късмета си, тактиката си, прекомерната предпазливост. Но пък може би всичко се корени в главите на футболистите. Разклатената психика от вторник вероятно даде отражение във втория мач от сезона в Серия "А".

За Лучано Спалети беше още по-неприятно да види пропуска на Алесандро Флоренци в добавеното време. Играч, който в миналото не срещаше никакви проблеми с отбелязването на голове. Сега, от два-три метра разстояние от вратата, Флоренци не може да намери очертанията.

След срещата треньорът на "Рома" обяви, че проблемите се коренят в липсата на силен характер. Признава, че трудно приема невъзможността да се подаде точно на 5 метра.

Привържениците на столичния клуб натрупаха не малко огорчения в последно време: продажбата на Пянич на "Ювентус", липсата на адекватен негов заместник; отпадането от Шампионската лига, сега и загуба на ценни точки след като си водил с 2:0.

Струва си да се поразмишлява и над други знаци, които дойдоха от съблекалнята. Даниеле Де Роси остана без капитанската лента след мача с "Порто", а Франческо Тоти не беше в групата за срещата с "Каляри".

Въпросът е: кой е лидерът на "Рома", когато двамата с най-дълъг стаж са "шамаросани"?

Лучано Спалети има късмет, че паузата за националните отбори идва в най-подходящия възможен момент.

А какво е свършил за двете седмици почивка ще разберем на 11 септември в домакинството на "Сампдория".