на живо

Розберг може да се върне с "Ферари"

Тото Волф очаква завръщане на шампиона за 2016 г.

Нико Розберг може и да се завърне във Формула 1, при това с екипа на "Ферари" – това намекна бившият му шеф в "Мерцедес" Тото Волф.

Розберг вкамени света на Ф1 с напускането си след спечелването на световната титла в края на 2016 г., когато успя да се наложи над съотборника си Люис Хамилтън. Мястото му в "сребърната стрела" бе заето от Валтери Ботас, който до момента прави колеблив сезон, но все пак записа и първата си победа – в ГН на Русия. Вчера в Канада стана втори.

Засега пазарът на пилоти не се е раздвижил активно, но може би Фернандо Алонсо ще напусне "Макларън", а Кими Райконен не е особено сигурен, че ще запази мястото си във "Ферари". Точно там, според Волф, може да се насочи Розберг за евентуалното си завръщане в падока.

"Когато той взе решението си да напусне явно му беше дошло много. Годината бе изключително стресираща за него, той се съревноваваше с може би най-добрия пилот във Формула 1 и на онзи етап се е почувствал изморен и изтощен. Така ми се стори на мен. Но ще ви дам един жокер – няма да се изненадам, ако след година си промени мнението и се върне отново, но във "Ферари". Или някъде другаде" – коментира Волф.

Публикацията в Omnisport предизвика бързо коментарите на феновете. Надделява мнението, че битката на Розберг и Хамилтън е била тежка и едва ли Нико ще си причини подобно нещо отново.

Коментарът "Работата с Хамилтън е изключително токсична, Нико не е първият напуснал" бе последван от гневни изблици на защитници на Люис: "Нико напусна, значи той не се е справил".

"Розберг няма да се впише в културата на екипа на "Ферари", "Тото въздейства на психиката на Люис", "Битката на думи винаги е била сила във Ф1", "Никой не иска Розберг за съотборник, а Розберг не иска да е пилот №2"… са само част от коментарите под статията.