на живо

Руски национал в реанимация след побой

Илиних отпада от сметките на Алекно за олимпийската квалификация

Двама волейболисти на руския волейболен отбор Газпром Югра (Сургут) са в болница след сбиване, съобщават руски медии. Националът Дмитрий Илиних и съотборникът му Павел Зайцев са пострадали след домакинската загуба от Белогорие (Белгород) с 0:3 (17:25, 21:25, 18:25) в мач от 5-ия кръг на руската Суперлига.

Според местни медии, провокациите са дошли именно от двамата волейболисти. Илиних е в по-тежко състояние и в момента е в реанимация, след като известно време е бил в кома. Зайцев се е отървал с по-леки наранявания и е настанен в травматологията.

Договорите на двамата с клубния им отбор ще останат замразени до пълното им възстановяване. Тежкото състояние на Илиних се явява проблем за националния селекционер на Русия Владимир Алекно, който бе повикал посрещача в състава си за олимпийската квалификация в началото на януари в Германия. "Сборная" е един от съперниците в групата на българския отбор.

Илиних и Зайцев не искат да повдигат обвинения към нападателите си и осъзнават, че тяхното поведение е довело до инцидента, съобщават руските медии.