на живо

Сан Хосе съхрани надеждите си за купа "Стенли" (ВИДЕО)

Сан Хосе - Питсбърг 4:2 (2:3 победи във финалната серия)

Сан Хосе съхрани надеждите си за купа "Стенли" (ВИДЕО)

Сан Хосе надви Питсбърг с 4:2 в пети мач от финалната серия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), с което Акулите съкратиха пасива си до 2:3 победи срещу загуби и избегнаха елиминация в битката за купа "Стенли". Те са домакини на шестия мач.

Сан Хосе стартира силно - Брет Бърнс даде аванс на Акулите след 1:04 минути игра на леда в Питсбърг, а 109 секунди по-късно Логън Кутур вкара втора шайба във вратата на Мат Мъри.

Евгени Малкин и Карл Хагелин вкараха по една шайба в полза на домакините до петата минута на първата третина, но Мелкер Карлсон се възползва от втората асистенция на Кутур и отбеляза победния гол в 15-та минута на първата част. Капитанът Джо Павелски пък записа първата си точка в серията с точен удар на празна мрежа в заключителните секунди.

Пингвините пропуснаха възможност да станат първият отбор от Питсбърг от 1960-а година насам, който печели титла у дома в един от четирите водещи американски спорта. За последно това направиха бейзболните Пирати, които се наложиха над Ню Йорк Янкийс във финала на световните серии с хоумрън на Бил Мазероски.

По време на тазгодишните плейофи Сан Хосе е 2:0 в мачове, в които е изправен пред елиминация. Единственият друг подобен случай беше в седмия двубой срещу Нешвил, който Акулите спечелиха с 5:0.

Тагове:

НХЛ