на живо

Сърбия попари Албания в последния момент (СНИМКИ И ВИДЕО)

Луди празненства по сръбските улици след победата

Сръбският национален отбор по футбол победи Албания с 2:0 в среща от група "I" от квалификациите за Евро 2016 във Франция. Мачът очаквано бе оспорван и наситен с много напрежение на и извън игрището.

Сърбите бяха по-активни на терена през цялата среща и логично стигнаха до първо попадение в 38-та минута. Адем Ляич прати топката във вратата на Албания, но голът бе отменен заради нарушение срещу вратаря на домакините. През второто полувреме положенията пред двете врати бяха многобройни, но до откриване на резултата се стигна чак в първата минута на добавеното време. Попадението, което смълча 12 хилядния стадион в Елбасан, бе дело на Александър Коларов. Три минути по-късно Ляич затвърди победата на гостите, пробягвайки почти целия терен и прехвърляйки вратаря на Албания Ертит Бериша.

След загубата Албания отложи празненствата за класиране на Европейското първенство догодина поне до мача срещу Армения, където ще търси задължителна победа. Сърбите нямат шанс да играят във Франция, но победата за тях бе реванш за миналия мач срещу албанците в Белград. След като над стадиона прелетя дрон със знамето на Велика Албания и предизвика масов бой между футболисти и фенове, събрите бяха наказани със служебна загуба.

След мача снощи не се стигна до инциденти по улиците, като случая с уцеления с камък автобус на сърбите. Празненствата в Белград и другите големи градове в западната ни съседка обаче не стихнаха до сутринта. В социалните мрежи радостта си от победата на сръбските "орли" не пропуснаха да изразят много известни личности, сред които турбо-фолк звездата Цеца, капитанът на сръбския национален баксетболен тим Ненад Кръстич, министъра на младежта и спорта Ваня Удовичич и шоумена Иван Иванович.

Празненства имаше и в Косовска Митровица - градът с най-много сръбско население в отцепилата се преди няколко години Косовска република.

 

СРБИЈА! Уживо са моста!Прослава Србије у фудбалској утакмици против Албаније!БРАВО ОРЛОВИ!

Posted by Косовска Митровица on Thursday, 8 October 2015