на живо

Сблъсък между титани - Барселона срещу Манчестър Юнайтед пряко по RING.BG

Супер-двубоят започва в 23:00 часа

Getty Images/Guliver Photos

Два от най-популярните футболни отбори в света ще премерят сили тази вечер в ефира на RING.BG. Европейският клубен шампион Барселона излиза срещу Манчестър Юнайтед на "Левис Стейдиъм" в Санта Клара в поредния зрелищен сблъсък от International Champions Cup. Двубоя може да наблюдавате пряко от 23:00 часа.

До този момент двата гранда са безгрешни в турнира. Манчестър Юнайтед записа победи в мачовете си срещу Клуб Америка (1:0) и Сан Хосе Ърткуейкс (3:1). И в двете срещи мениджърът Луис Ван Гаал използва два различни състава преди и след почивката.

Сега холандският треньор заяви, че ще пусне в титулярната единайсеторка играчите, на които смята да заложи в първия официален двубой за сезона срещу Тотнъм на 8-и август, и че те ще останат на терена поне до 60-ата минута. Новото попълнение Бастиян Швайнщайгер е с лека контузия и пропуска срещата с "блаугранас", но пък на разположение на Ван Гаал ще бъдат Давид Де Хеа и Антонио Валенсия.

В сряда Барселона се наложи с 2:1 над Лос Анджелис Галакси в първия си мач след като завоюва трофея в Шампионска лига. Каталунците, които са продължаващите своята ваканция Лионел Меси, Неймар и Клаудио Браво, показаха добра форма, въпреки че се намират в ранен етап от предсезонната си подготовка. Сред титулярите за каталунския тим тази вечер се очаква да бъде Педро, който цяло лято е спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За футболистите на Луис Енрике турнето в Съединените Щати им предоставя възможност да се докоснат до американските спортни звезди. След като в понеделник се запознаха с баскетболиста от ЛА Лейкърс Коби Брайънт, вчера играчите на Барса получиха урок по американски футбол от състезателите на Сан Франциско Фортинайнърс Джо Стейли и Ерик Рийд. Срещата се проведе на "Левис Стейдиъм", където довечера ще се състои и най-вълнуващият мач от International Champions Cup.

Феновете на Манчестър Юнайтед не пазят добри спомени от последните си официални мачове срещу Барселона ("червените дяволи" загубиха финалите на Шампионска лига през 2009-а и 2011-а), но пък могат да се похвалят с победи срещу същия съперник в приятелските им срещи в Съединените Щати. Преди 12 години отборът, воден от сър Алекс Фъргюсън, надигра Барселона с 3:1 на новооткрития "Линкълн Фийлд Стейдиъм" във Филаделфия. През 2011-а година, два месеца след триумфа на "блаугранас" в Шампионска лига, каталунците паднаха с 1:2 в Лендоувър, Мериленд от английския тим след победен гол на Майкъл Оуен.

Цялата програма на International Champions Cup можете да видите ТУК. Всички мачове се излъчват както в ефира на RING.BG, така и онлайн на VOYO.BG.