на живо

Серхио Рамос и Флорентино затоплиха отношенията. Бранителят почти сигурно остава в Реал!

Getty Images

Серхио Рамос изглежда все по-близо до това да остане в Реал Мадрид, предава испанският ежедневник Марка. Опитният бранител и агентът му са имали среща лично с Флорентино Перес и генералният директор на Реал - Хосе Анхел Санчес, на която са изгладили противоречията си.

На срещата, проведена в Китай, където Реал е на подготовка, са положени основите на новия подобрен договор на Серхио Рамос. Според източници на Марка футболистът е изтъкнал, че бъдещето му в Реал няма общо със заплатата му. Той е потвърдил, че желае да остане на Сантиаго Бернабеу до края на кариерата си, но иска да получава заслуженото уважение. 

Това се предполага, че би трябвало да охлади засиления интерес на Манчестър Юнайтед към национала на Испания. Оставането на Рамос в Мадрид би внесло и нови нюанси около преговорите между "белите" и "червените дяволи" за вратаря Давид Де Хеа. Съвсем доскоро Серхио Рамос бе считан за основен фактор за осъществяването на трансфера.

В същото време пък Юнайтед потвърди привличането на аржентинския национален вратар Серхио Ромеро, който бе в радара и на Реал. Ромеро пристига в отбора на Луис Ван Гаал като заместник на напускащия Виктор Валдес.