на живо

Северна Корея изпраща състезатели в четири спорта в Пьонгчанг

Точната бройка на спортистите все още не е ясна

Getty Images

Състезатели в четири вида спорт ще представят Северна Корея на предстоящите зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. Това съобщи председателят на националния олимпийски комитет на страната Хий Бьом Лий.

По неговите думи държавата ще бъде представена от състезатели във фигурното пързаляне, ски северни дисциплини, ски алпийски дисциплини и хокей на лед (жени). 

Хий Бьом Лий заяви още, че информацията от негова страна е била предадена на организационния комитет на Пьонгчанг в сряда по време на срещата между Северна и Южна Корея в граничния пункт Пханмунджон.

По-рано се смяташе, че ще има обединен корейски отбор в женския хокей, но за момента този въпрос остава отворен. Също така не се знае и каква точно ще бъде бройката на спортистите.

"По въпроса с точната бройка, последното мнение е на МОК. От там дойде и поканата за нашето участие в Пьонгчанг", заяви още председателят на олимпийският комитет на КНДР.

Игрите в Южна Корея започват на 9 февруари и поставят началото на азиатския цикъл в домакинствата на олимпийски игри. През 2020 Токио ще приеме летните игри, а зимните през 2022-а ще бъдат в Пекин.