на живо

Щур купон за гимнастичките след финала на Световната купа (ГАЛЕРИЯ)

Медалистките разпуснаха на официална вечеря след края на състезанието

Българският отбор по художествена гимнастика се завъртя в ритъма на танца часове след Световната купа по художествена гимнастика в София. Ансамбълът и индивидуалните състезателки замениха триката с красиви тоалети, с които присъстваха на официалната вечеря след състезанието.

На събитието присъстваха треньорите Весела Димитрова, Михаела Маевска и Бранимира Маркова. 

Снимка: facebook.com/BGRGfederation/

Партито беше уважено и от президента на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, главният съдия на състезанието Мария Петрова, както и от легендарната трикратна абсолютна световна шампионка - Мария Гигова.

Снимка: facebook.com/BGRGfederation/

Момичетата оставиха уредите си в залата и без да се замислят се впуснаха във вихъра на танца, а вечерта приключи с традиционно българско хоро, в което взеха участие и чуждестранните гимнастички, представили своите композиции в "Арена Армеец".

Българските представителки спечелиха 10 медала от Световната купа в София. Ансамбълът се класира на първо място в многобоя и взе два сребърни медала за отделните си съчетания.

Снимка: facebook.com/BGRGfederation/

Невяна Владинова грабна четири златни (многобой, топка, обръч и лента) и едно сребърно отличие (бухалки). Катрин Тасева пък стана втора в многобоя и спечели бронз на лента.

Снимка: facebook.com/BGRGfederation/

За двете ни най-добри индивидуални гимнастички предстои европейско първенство в Будапеща, която започва на 19 май.

Ансамбълът, който от началото на годината участва в 4 световни купи, ще почива през идните седмици.