на живо

Смразяващ кръвта сблъсък по чудо се размина без пострадали на Челси - Фиорентина (ВИДЕО)

Шампионите на Англия така и не успяха да запишат победа в контролите

Getty Images/Guliver Photos

Зрителите на последния двубой от International Champions Cup между Челси и Фиорентина станаха свидетели на един епизод, който им изправи косите в заключителните минути. Защитникът на лондончани Курт Зума се впусна в атака, загуби контрол върху топката и връхлетя с всичка сила върху Рикардо Багадур. За щастие младият хърватски защитник на италианския тим не пострада сериозно при сблъсъка.

Фиорентина спечели мача на "Стамфорд Бридж" с 1:0 и така остави Челси без победа в редовното време в предсезонните контроли. Победният гол за тима на Пауло Соуза реализира защитникът Гонсало Родригес, който се разписа в 34-ата минута. Малко преди това Матиас Весино бе уцелил напречната греда на вратата на Челси с топовен шут от далечно разстояние.

През второто полувреме опитите на домакините да стигнат до изравнителен гол не се увенчаха с успех, въпреки че след почивката мениджърът Жозе Моуриньо пусна в игра всичките си основни футболисти, които бяха оставени извън титулярния състав. В събота лондончани започват участието си във Висшата Лига с мач срещу Суонзи, докато Фиорентина има на разположение повече от 2 седмици, за да влезе в още по-добра форма за началото на Серия "А".