на живо

Специалния отсече: Резултатът е лъжлив!

БГНЕС

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че резултатът в срещата срещу Манчестър Сити не показва реалното съотношение на силите и е лъжлив. Лондончани загубиха с 3:0 дербито срещу отбора от Манчестър от втория кръг на английското първенство. 

"Резултатът е лъжлив. Ние бяхме по-добрия отбор през второто полувреме. Това, което те направиха през първата част, направихме ние след почивката. Доминирахме и техният мениджър усети това и смени Агуеро и Стърлинг. Техният вратар бе добър и не успяхме да вкараме. След почивката нашият съперник игра само с дълги топки и ние контролирахме това. Не ни създадоха нито един проблем през второто полувреме, а те имаха много такива", обобщи Моуриньо.

"Специалния" разкри и какво е искал да постигне със смяната на капитана на Челси Джон Тери на почивката:

"Решението да заменя Джон бе тактическо. Зума е най-бързият защитник, който имаме в състава. Знаех, че Сити ще играят на контраатака. Зума е различен тип играч от Джон и доказа, че решението ми е било правилно, тъй като той контролираше изцяло ситуацията.
Джон е играч, в когото имам пълно доверие. При мен той досега никога не бе заменян. При други мениджъри дори не беше селектиран и хората тогава си мислеха, че с неговата кариера в Челси е свършено. Той е фантастичен играч и фантастичен капитан", отсече Моу.