на живо

Спират права на играчи заради "черно тото"

Президентът на БФС даде брифинг за медиите

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде обширна пресконференция. На брифинга бяха обсъдени много теми - "черното тото", формата на "А" група, юношеското европейско първенство догодина, целите пред Любослав Пенев и националния отбор и други.

Ключова тема на брифинга беше аферата с “черното тото” предотвартена в юношеския национален отбор и спрените права на трима футболисти Стивън Петков от Лудогорец, Даниел Гяуров, който вече бе задържан и разпитван от полицията, както и Григор Григоров, който пък се е познавал с Гяуров.

Освен това президентът на БФС добави, че една от причините за изваждането на три отбора /има предвид изпадналите от А група Пирин Гоце Делчев, Любимец и Нефтохимик / е фактът, че срещу тях е имало множество сигнали за манипулирани мачове. До 5-6 сигнала на сезон. Доказателства обаче липсват.

Ето част от изказването на Борислав Михайлов , след като пресаташето на БФС Павел Колев прочита решението на Дисциплинарната комисия на БФС за спиране на състезателните права на тримата играчи.