на живо

Спортните репортери на bTV Флорина Иванова и Иван Боянов са в топ 5 на света

Огромно признание от Международната асоциация на спортните журналисти

Огромен успех за bTV Media Group и спортната редакция на bTV. Флорина Иванова и Иван Боянов попаднаха сред петте най-добри млади репортери в света за 2019 година в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

В края на декември двамата спортни журналисти нахлуха с гръм и трясък в Топ 15 на най-престижната категория за годината – тази за най-добър млад репортер на планетата под 30-годишна възраст. Те бяха избрани измежду стотици кандидатури от цял свят, а днес от AIPS съобщиха, че Флорина Иванова и Иван Боянов вече са сред първите пет в класацията.

Победителят ще бъде определен на 15 януари, а награждаването е на церемония в Будапеща на 3 февруари.

Иван Боянов е отличен за документалния филм от поредицата bTV Репортерите "Кралят отвъд нулата", посветен на историческата защита на световната титла в ледени води на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев в далечен Мурманск.

В града зад Северния полярен кръг репортерът ни се престраши и скочи сам в ледените води по примера на носителя на 15 Световни купи в плувния маратон.

Филма "Кралят отвъд нулата" може да откриете тук:

Пробивът на Флорина Иванова в елитната 5-ка на AIPS e заради друг документален филм на спортната редакция – "Мисия "Златно момиче". Лентата също е част от bTV Репортерите, а в нея, в рамките на седмица, от първо лице и наравно с гимнастичките, Флори тренира и спазва режим по време на лагера им на Спортпалас във Варна.

Филма "Мисия "Златно момиче" може да откриете тук:

Близо 2000 номинации от 125 страни от целия свят участваха в тазгодишната класация на AIPS.