на живо

Стаменова пред bTV: Щастлива съм, че този път титлата не ми се изплъзна

Световната шампионка триумфира с възпалено рамо

Станилия Стаменова обяви, че е изключително щастлива от световната си титла на 200 метра едноместно кану. Състезателката ни триумфира на шампионата по кану-каяк в Милано.

Пред bTV Стаменова, която има и две европейски титли в дисциплината, каза, че се е състезавала с болки в рамото.

„Две поредни години титлата ми се изплъзва за много малко, но този път не успя. Явно формата ми сега е по-добра. Определено бях спокойна преди старта. Първите две гонки ги проиграх тактически, успях да съхраня сили и това ми даде възможност да се раздавам максимално на финала.

Подготовката ми мина добре. Имам проблеми с рамената. Дясното ми рамо е възпалено и има съмнение за разкъсани сухожилия и възпален хрущял, но въпреки болката успях да направя една добра подготовка.

До момента световните титли са печелени само от състезателки от Канада и това е първата титла, която е за състезателка от друга държава, затова е с много голяма тежест.

Това се води олимпийска дисциплина, защото в Токио 2020-та ще присъства в програмата. За смяна на дисциплината сега не мога да кажа, защото трябва да сменя лодка и да отида в каяка, за да спечеля квота за игрите в Рио през 2016-та, а това е много трудно, но нищо не се знае.”, сподели Стаменова.