на живо

Старци разбойници на футболния терен (ВИДЕО)

Николета Маданска разказва най-интересните истории от света на спорта в "Тази събота"

Старци разбойници на футболния терен (ВИДЕО)

Възрастта би трябвало да е фактор в спорта. Но не и за тях тримата. Те обичат футбола и не се отказват от него, дори когато първите цифри в ЕГН-то започнат да впечатляват съотборници, противници и фенове.

След куп магически отигравания, голове, една световна титла с Аржентина от 1986 г. и няколко скандала, които го правят уникален, Диего Марадона посрещна своя 59-и рожден ден като истинско футболен бог! Най-мразеният и най-обичаният в своя спорт е треньор на аржентинския "Химнасия". По време на победата над "Нюелс Олд Бойс" той седя на истински трон, с негов лик и надпис "Бог".

За тези 59 години дон Диего винаги е показвал своята неизчерпаема енергия! Такава предаде и на своите футболисти в тима. Харизмата му няма край, дори и когато показва част от пороците си. 

Само със 7 години по-млад от Марадона е най-възрастният действащ футболист. Казуйоши Миура е истински футболен самурай. Японецът има 33 сезона в професионалния футбол и е действаш играч на "Йокохама". 

Изключителен е с това, че за всичките години в професионалния футбол не е претърпял нито една тежка контузия, освен счупване на носа. А до кога ще продължава да играе? Неговото желание е ясно - докато умре! Казва, че иска да си отиде от този свят, докато е на терена. 

Истински герой е почти 84-годишният Дики Бортуик, известен в Англия с прозвището Танка. Той е най-възрастният футболист на Острова, но при аматьорите. Играе от 7-годишна възраст и... не иска да спира.

Дики си търси отбор, след като неговият тим за ветерани се разпадна. В момента тренира в двора си, спазва стриктна програма и се надява да попадне в полезрението на някой футболен агент.

Повече подробности за тримата старци разбойници на футболния терен, вижте във видеото!