на живо

Страхотни футболни сблъсъци между грандове днес в ефира на RING.BG

Очаква ни вълнуващ футболен следобед

Getty Images/Guliver Photos

Най-силната лятна футболна надпревара International Champions Cup продължава във вторник с двубоя между Манчестър Сити и Рома. Мачът от мини-турнира в Австралия, в който участва и Реал Мадрид, ще бъде излъчен пряко по RING.BG от 13:00 часа.

Рома има стари сметки за разчистване с Манчестър Сити. "Гражданите" победиха "вълците" с 2:0 в Рим в последния мач помежду им в груповата фаза на последното издание на Шампионска лига и така им попречиха да се класират за осминафиналите.

Отборът на Руди Гарсия показа, че се намира в добра форма в първия си мач в Австралия, побеждавайки с дузпи Реал Мадрид. Срещата завърши без голове в редовното време. Според регламента на турнира Рома спечели две точки, за "лос меренгес" остана една.

Манчестър Сити вече завоюва една победа в Австралия. Футболистите на Мануел Пелегрини се наложиха с 1:0 над местния Мелбърн Роър. С голям интерес се очаква дебютът за английския отбор на новото попълнение Рахийм Стърлинг, който бе привлечен от Ливърпул за внушителните 49 милиона британски лири.

Веднага след края на зрелището в Мелбърн, RING.BG ще ви пренесе с пряко предаване в Шанхай, където други два европейски гранда ще демонстрират на какъв етап са от подготовката си за новия сезон. Точно в 15:00 часа Байерн и Интер излизат в повторение на финала на Шампионска лига от сезон 2009/2010, когато триумфираха "нерадзурите".

Този двубой ще бъде генерална репетиция за тима на Роберто Манчини преди участието му в друг мини-турнир от International Champions Cup - този в Китай, в който ще премерят сили с Милан и Реал Мадрид. Очаква се феновете на Интер да видят в действие новото попълнение Жофри Кондогбия, дошъл от Монако за 30 милиона евро.

Байерн от своя страна вече изигра един приятелски мач на китайска земя. Отборът на Хосеп Гуардиола се наложи с 4:1 над Валенсия.