на живо

Световният номер 1 пропуска тенис турнира в Маями

Новак Джокович също е под въпрос за надпреварата

Getty Images

Водачът в световната ранглиста по тенис - Анди Мъри, отказа участие на турнира "Мастърс" в Маями, който започва в понеделник (20 март). Причината е контузия в десния лакът на британеца, която му пречи да покаже най-доброто от себе си.

"Извинявам се на феновете, защото това е един от любимите ми турнири. Сега фокусът ми е върху подготовката за сезона на клей", се казва в обръщението на световния номер 1. 

Той отпадна изненадващо още в първия кръг в Индиън Уелс, а почивката ще му помогне да се възстанови.

Участието в надпреварата на още един от фаворитите за трофея - Новак Джокович, също е под въпрос. След като отпадна на осминафиналите в Индиън Уелс, сърбинът, който е победител в последните три издания на турнира в Маями, също се оплака от болки в ръката и замина за спешен медицински преглед в Монако. 

По-рано тази седмица участие в надпреварата отказа и световният номер 8 Жо-Вилфред Цонга, който очаква съвсем скоро да стане баща за първи път. 

Така шансовете на българският представител на кортовете в Маями - Григор Димитров, за по-предно класиране стават по-големи. През миналата година той достигна до осминафиналите в надпреварата, с което изравни най-доброто си постижение от 2012 г.

Първият съперник на Григор ще стане ясен във вторник (21 март), когато ще бъде теглен жребият за основната схема.