на живо

Таня Богомилова няма намерение да сдава властта в плуването (ВИДЕО)

Олимпийската ни шампионка се изправя срещу Петър Стойчев за поста генерален секретар на федерацията

bTV

Таня Богомилова отново ще се бори за поста генерален секретар на родната федерация. Тя и настоящият президент на централата Георги Аврамчев имат подкрепата на поне 10 клуба за предстоящото Общо събрание на 26-и април. За поста генерален секретар ще се бори и Петър Стойчев.

Богомилова разкри пред bTV плановете си за развитието на този спорт в страната.

„Надявам се да успеем да направим повече елитни състезатели, които да влязат на финалите na големи състезания, да вземат повече медали и най-вече да видим олимпийски шампиони", заяви единствената ни олимпийска шампионка в плуването.

Богомилова изпълня длъжността генерален секретар на БФПС от 2002-а година. Тя разчита на сериозна подкрепа от страна на хората, свързани с българското плуване и твърди, че именно това я мотивира да продължава напред.

Според носителката на златен медал от Игрите в Сеул 1988г., България разполага с едно много талантливо младо поколение, което трябва да се труди здраво, ако иска да постигне успехи.

Богомилова се надява състезателите ни да започнат да печелят медали от големи международни турнири и дори един ден отново да имаме титла от Олимпийски игри.

Цялото интервю с Таня Богомилова, вижте във видеото: