на живо

Теодор Тодоров подписа с швейцарски тим

Българският централен блокировач Теодор Тодоров е новото попълнение на швейцарския Лугано. 208 - сантиметровият волейболист е представен като истинска звезда в сайта на клуба. Швейцарците хвалят стабилната му блокада и мощна атака.

„Тодоров е голям играч на международно ниво. Той ще бъде един от най-силните ни играчи през сезона и вдъхва много спокойствие на мрежата. Много съм щастлив и благодарен на Дейвид Ендерлин, който ни даде играч, който ще вдъхновява публиката”, сподели треньорът на тима Марио Мота.

Снимка: pallavololugano.ch

До сега българинът е играл в ЦСКА и Газпром (Сургут), а във визитката му са изброени множеството успехи с клубни и национални отбори. Трансферът му в Лугано е станал факт, благодарение на президента на отбора - Дейвид Ендерлин, който напуска управлението на клуба.

С новия си тим Тодоров ще играе в Шампионската лига. Още в груповата фаза той ще срещне Асеко Ресовия (Жешув), с Николай Пенчев в състава, и Томис (Констанца). Румънският тим е ръководен от Мартин Стоев, а в състава му за следващия сезон влизат  Константин Митев, Венцислав Рагин, Методи Ананиев и Боян Иванов.