на живо

Тервел Пулев: Не ме е срам, че съм губил от Усик!

Българският боксьор се гордее, че е делил един ринг с украинеца

Facebook

Тервел Пулев е възхитен от представянето на Олександър Усик в мача срещу Антъни Джошуа. Украинецът спечели по точки двубоя за три от четирите пояса в тежката категория на бокса - на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF). 

Усик изнесе лекция на британеца и съдиите бяха категорични в негова полза - 117-112, 116-112, 115-113.

През 2012 година Усик спечели олимпийското злато отново в Лондон, като на полуфиналите надделя с 21:5 точки над Тервел Пулев, който остана с бронз.

"Страхотен мач, Усик показа как се играе бокс с акъл и умения за пореден път!

За мен беше удоволствие да наблюдавам играта му срещу мощния физически Антъни Джошуа. Винаги съм знаел, че няма за какво да съжалявам за загубата на олимпиадата от такъв боксьор като украинеца.

Именно затова на всеки, който ме попита за прогноза, казах, че Олександър Усик е равностоен на световния шампион Джошуа и е способен да поднесе изненада за букмейкърите и повечето "разбирачи", които пламенно изразяваха мнение, че AJ е непобедим!

Преди мача казах, че англичанинът не е играл досега с такъв боксьор и се оказах прав!

Това е боксът, затова е велик спорт, затова му казват "сладката наука". Затова тежката категория е несравнима с никоя друга и затова боксът е най-използваният спорт във филмите.

За мен е чест, че съм делил един ринг с такъв боксьор като Олександър Усик и не ме е срам, че съм загубил", коментира Тервел Пулев във "Фейсбук".

Снимка: Reuters

Усик остава непобеден на професионалния ринг и след 19-ия си мач, при 13 спечелени с нокаут. Той бе безспорен световен шампион в полутежка категория, като събра четирите титли след убедителни победи срещу най-големите си съперници.

За Джошуа, който има 25 успеха, поражението е едва второ след това от Анди Руис в Ню Йорк на 1 юни 2019 г., когато бе нокаутиран в седмия рунд.