на живо

Тервел Пулев: Нашите родители щяха да са горди, че Кубрат опита нещо голямо!

Братът на Кобрата с прочувствена публикация след загубата от Антъни Джошуа

Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

По-малкият брат на Кубрат Пулев - Тервел, беше неотлъчно до него, както преди мача за световните титли в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), така и по време на зрелищната битка с Антъни Джошуа в зала "Уембли" в Лондон.

Българинът загуби след нокаут в 9-ия рунд, но въпреки това Тервел е категоричен - самото му достигане до тази среща е повод за гордост.

Часове след мача той използва социалните мрежи, за да публикува кратко, но прочувствено послание до своите последователи.

"Не винаги нещата протичат, както ние очакваме или ни се иска. По-важното е как приемаме това, което ни се случва.

Гордея се с моя брат затова, че въпреки разликата във възрастта опита и игра на това ниво. Игра докрай без извинения!

Той е добре сам по себе си, но въпреки всичко истинските българи ще го подкрепят, вместо да го нападат.

Както казах преди мача, жертва само себе си и плати само той цената да е на този ринг със световния шампион в четири от петте титли.

Ако нашите родители можеха да си кажат мнението, щяха да са горди, че е опитал нещо голямо!", написа Тервел.

Кубрат Пулев заяви многократно, че би посветил своята евентуална победа на покойния си баща Венко - човека, насочил него и брат му към бокса.

Снимка: Lap.bg

Това беше трети път, в който Пулев се опита да застане на световния връх в бокса. Той загуби мача си с Владимир Кличко през 2014 г. През 2017 г. имаше възможност отново да се изправи срещу Джошуа, но се отказа заради тежка контузия дни преди мача.