на живо

Тестът за COVID-19 на Кубрат Пулев е отрицателен

Изолацията за българския боксьор в Лондон приключи

Тестът за COVID-19 на Кубрат Пулев е отрицателен

Кубрат Пулев е здрав. Пробата за коронавирус, която му бе взета веднага след кацането му в Лондон в събота, излезе и е отрицателна.

Отрицателни са тестовете и на останалата част от екипа на българския боксьор, който на 12 декември ще се качи на ринга срещу настоящия шампион на планетата в тежка категория Антъни Джошуа в опит да му отнеме световните титли.

Снимка: Facebook

След задължителната изолация от 24 часа, която Кобрата прекара в хотелската си стая, докато чака излизането на резултатите за COVID-19, той успя тази вечер да проведе и първа тренировка на британска земя, както и да даде първи интервюта пред местните медии.

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли. За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.