на живо

Тихомир Иванов спечели място на финала в дисциплината скок на височина

Постижение от 2.25 метра за държавния ни шампион на ЕП в Амстердам

Шампионът от държавното първенство Тихомир Иванов се класира на финал в дисциплината скок на височина от европейското първенство по лека атлетика в Амстердам с постижение от 2.25 метра. Българинът, който има квота за Рио де Жанейро, остана на четири сантиметра от най-доброто си постижение за сезона, с което покри норматива за участие на олимпийските игри.

21-годишният Иванов и неговите конкуренти на финала, насрочен за неделния следобед, се класираха с идентични резултати - успешни опити на 2.25 метра. Сред съперниците на българина са европейският шампион от 2012-а година Робърт Грабарц (Великобритания) и световният първенец на закрито през този сезон Джанмарко Тамбери (Италия).

"Днес скачах само три пъти, защото просто метеорологичните условия не са идеални за тази дисциплина. Исках да бъда сигурен, че се класирам на финал. Получих лека контузия в гърба по време на тренировката, но състоянието ми се подобрява и в неделя ще бъда напълно готов", каза Тамбери след края на квалификациите.

Днес от 20:45 часа българско време започва финалът в тройния скок, където има двама българи - Георги Цонов и Момчил Караилиев.