на живо

Тръмп срещу Робъртсън две години след "Мастърс" шедьовъра в Лондон (ВИДЕО)

Един фрейм разделя двете звезди на снукъра в 26-те им сблъсъка при професионалистите

Утре две от големите звезди на снукъра - Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън, ще се изправят един срещу друг за 27-ми път. В столичната зала "Универсиада" те ще зарадват българските си фенове с шоу мач.

Двубоят ще бъде излъчен пряко по спортния канал на bTV Media Group - RING от 20 ч.

Сблъсъците между Тръмп и Робъртсън винаги са били вълнуващи. Доказателство за това е балансът им - по 13 победи. Пълно равенство. Всъщност Робъртсън е "с едни гърди напред", тъй като в тези 26 срещи има спечелени 109 фрейма, а Тръмп... 108.

Последните им две срещи са от преди близо години, но ще се помнят дълго. През януари 2016 г. Тръмп и Робъртсън сътвориха истинска "Мастърс" класика в четвъртфиналната фаза на турнира в Лондон. Те зарадваха зрителите в препълнената зала "Александра Палас" с изключителна резултатност, като оставиха в статистиката 6 сенчъри брейка - рекорд за надпреварата в настоящия ѝ формат, както и две серии над 50 точки.

Робъртсън подобри и най-силната серия в надпреварата - 137-те точки на Марк Алън. В четвъртата част австралиецът осъществи брейк от 139. Малко след това корекция на върхово постижение направи и Тръмп - 140 точки в деветата партия.

В крайна сметка представителят на домакините - Тръмп, надделя с 6:5 и за втори път в състезателната си кариера стигна до полуфинал в най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата.

Пет месеца по-късно Робъртсън взе реванш, побеждавайки британския си противник в четвъртфинал от "Мастърса" в Рига, Латвия.

Чакаме с нетърпение поредния епизод от съперничеството между двете звезди на снукъра. Той ще се играе във формат 6 от 11 фрейма, а рефери на двубоя ще бъдат българките Десислава Божилова и Пролетина Величкова, които са неизменна част от световния снукър в последните пет години, като съдийстват на мачове от най-високо ниво.

Тагове:

@