на живо

Треньорът на Даниела Тодорова: Постижението ѝ значи много! (ВИДЕО)

Радостин Тодоров е изключително горд с представянето на състезателите си

bTV

"Макар през тези последни две години Даниела да претърпя страшно тежки контузии, защото имаше операция на рамото, сега има много сериозни проблеми в лакътя, беше и на инжекции. Така че да направиш личен резултат на най-големия форум - това за мен значи много!"

Видео:


Това заяви Радостин Тодоров - треньор и брат на състезателката ни в хвърлянето на копие на параолимпийските игри Даниела Тодорова, която записа пети резултат и национален рекорд в дисциплината - 19.54 м.


"Горд съм, че съм треньор на Ружди Ружди и Даниела Тодорова. Днес те се представиха много достойно. Бориха се и двамата с 56-та група, които са по-малко увредени от тях. Даниела успя да направи и най-добър личен резултат за всички времена. Тя никога не е хвърляла толкова", каза още Тодоров.


Относно представянето на Ружди и шестото му място в мятането на диск, треньорът му заяви:

Снимка: bTV
"Ружди също се представи много добре. За първи път на параолимпийски игри в по-слабата си дисциплина - диск, той се класира шести също с 56-та група, които са по-малко увредени. Подчертавам го това, защото е много важно. Защото всички трябва да знаят, че ако при здравите нещата са на равно положение, то тук нашите състезатели участват със спортисти, които са по-малко увредени, които нямат травми на гръбначен мозък. За съжаление нещата вървят все по-зле, класификациите се слагат изборно и затова е този проблем."
Снимка: bTV
Въпреки всичко българските надежди остават в Ружди Ружди и в по-силната му дисциплина - тласкането на гюле.

"На гюлето първо се надявам Ружди да е здрав. Имаме още две тренировки, да минат нормално и се надявам да направи добър резултат около световния си рекорд", заяви Радостин Тодоров.