на живо

Треньорът на Кубрат: Срещу Джошуа няма да допуснем грешките от мача с Кличко

"Британецът е огромно предизвикателство", каза Ули Вегнер

Lap.bg

Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, не е спрял да му напомня грешките от мача срещу Владимир Кличко през 2014 г., когато Кобрата загуби. Целта на специалиста е българският боксьор да не ги допуска и на ринга срещу Антъни Джошуа.

"Тогава Кубрат избра съвсем грешна тактика. За битката срещу Джошуа ще се подготвим в тактически план по съвсем различен начин", заяви Вегнер пред авторитетното немско списание за бокс "Бокс спорт".

Пулев ще се изправи на ринга срещу Антъни Джошуа на 28 октомври. Залогът е световната титла в тежка категория на IBF. Кубрат първоначално изрази недоволство от избора на място и дата без неговото съгласие, но Вегнер увери, че екипът работи по план, а крайната цел е победа.

"Тренировъчният план на Кубрат за мача е сложен. Британецът е огромно предизвикателство за нас. Той искаше да се готви по модела с предишния му треньор, но му дадох да разбере, че това няма да се случи. Аз съм човекът, който определя плана за подготовка", каза специалистът. 

Той разкри, че тренировките на Пулев включват и 5-километрови преходи.

"Те не ме притесняват. Работя много. Треньорът ми знае много добре какво иска и ще го постигнем", беше лаконичен Кобрата.