на живо

Трима параолимпийци по пътя към върха

Камен, Илиян и Светослав - мечтателите на пистата

Това са Камен, Илиян и Светослав. Три момчета, които мечтаят за едно - да бъдат на пистата и да побеждават. Те са състезатели на СК „Паралимпик-НСА” с треньор проф. Стефан Стойков.

Камен Минков е на 22 г  и е световен шампион за младежи (копие), носител на два бронзови медала (100 м и 200 м). Състезава се с протеза на левия крак. Сега е насочил подготовката си към бягането на 400 м. Ще представя страната ни на Световното първенство по лека ателика за младежи с физически увреждания, което ще се проведе в Англия през месец август. За себе си казва, че спортът му дава всичко.

26 - годишният Илиян Петров е израснал в дом за деца, лишени от родителски грижи в Луковит. Най - големият му успех е бронзов медал на копие, на Световно първенство за мъже. Другата му дисциплина е спринта на 100 м. Работи като фитнес инструктор.  

Светослав Георгиев е с нарушено зрение. Гордее се с двата спечелени медала - сребърен и бронзов от Световния шампионат за младежи. Коронната му дисциплина е 100 м.

Камен, Илиян и Светослав са благодарни за подкрепата на Илия Лалов - президент на Българска Параолимпийска Асоциация и на треньора им проф. Стефан Стойков.

Още за тримата мечтатели на пистатата, вижте в репортажа, който се излъчи в предането „Зона Спорт”.