на живо

В Гърция не поканиха златна медалистка на олимпийските празненства

Правителството прие атлетите от Рио, но не и Анна Коракаки

Getty Images

Голям скандал избухна в Гърция, след като правителството на страната забрави да покани на церемонията по приветстването на олимпийските спортисти една от медалистките от Рио.

Шампионката на 25 м пистолет и носителката на бронз на 10 м въздушен пистолет - Анна Коракаки пропусна тържественото приветствие на своя отбор. Гръцкият президент Прокопис Павлопоулос прие колегите на състезателката, но тя останала неуведомена за събитието.

"Не зная какво да кажа, много съм разочарован. Очевидно нашите постижения не са важни за някои хора. Надявам се наистина да е станала грешка, но имам известни съмнения. Все пак научихме от журналисти за събитието. Опитах се да се свържа с хора от олимпийския ни комитет, но не получих отговор", разказа бащата и треньорът на 19-годишната Коракаки - Тасос.

Снимка: Getty Images

Анна продължава с почивката си след отличното представяне в Рио. За своята ваканция тя избра Франция.

Гръцкото правителство излезе с официално съобщение във връзка със скандала. "Решението за насрочване на церемонията дойде късно и не всички атлети успяха да присъстват. Планираме ново събитие, на което всичките ни представители ще са поканени", пише в него.