на живо

Ваня Стамболова ще тренира деца

Бившата лекоатлетка ще помага на млади таланти в родната си Варна

Европейската шампионка на 400 м от открито от 2006 г. Ваня Стамболова ще се насочи към треньорска дейност. Лекоатлетката има намерение да работи с деца, на които да предаде своя опит.

Преди година Стамболова откри свой клуб в София. Сега обаче тя е решила да прехвърли дейността си в родната Варна. През студените месеци тя ще работи във физкултурния салон на местно училище. Амбицията ѝ обаче е да провежда тренировки на открито, а Варна разполага с добра материална база за това.

Стамболова все още не се е отказала от активната си спортна кариера, но по-рядко се връща на пистата за състезания. Именно дългогодишната ѝ кариера и умората е една от причинитетя да се насочи към треньорската дейност.

Освен европейска титла от 2006 г., Стамболова има в колекцията си сребърен медал от световното първенство в зала през същата година. 

През 2010 година печели бронзов медал на световното първенство по лека атлетика в зала в Доха, Катар на 400 м гладко бягане и сребърен на 400 м с препятствия на европейското първенство на открито в Барселона.