на живо

Весела Коледа! Със спортен дух! - част втора (ВИДЕО)

Най-добрите ни спортисти отправиха своите пожелания чрез bTV

Весела Коледа! Със спортен дух! - част втора (ВИДЕО)

За тях годината бе кошмарна. Отменени бяха олимпийските игри в Токио, световни и европейски първенства. Затвориха залите им, забраниха им да тренират заедно, натикаха ги по домовете им и ги принудиха да проявят невероятна фантазия, за да продължат да… тренират. Много от тях пребориха и коронавируса.

Спортистите ни искат да забравят 2020-а, но силата на духа им не може да бъде сломена от пандемията. Потърсихме част от елита на спортната ни нация, за да заснемем видео с техни пожелания. След фурора, който постигна първата част от компилацията, дойде ред и на втората.

Пръв на молбата да ни изпрати коледно послание откликна баскетболист №1 на България Александър Везенков. Желанието ни да се включи в спортните честитки от ефира на bTV го хвана между Истанбул и Атина. Везенков току-що бе реализирал рекордните за себе си този сезон 17 точки срещу „Фенербахче“.

Единственият българин, който играе в най-престижния европейски клубен турнир – Евролигата, показа и тук присъщите си дисциплина и отговорност като записа своето пожелание между две тренировки на своя „Олимпиакос“ в деня на Коледа.

Но какво е Коледа без неповторимата харизма и усмивка на една от най-бързите жени на планетата Ивет Лалова и на нейния съпруг и треньор – бившият спринтьор от националния отбор на Италия Симоне Колио? Понеже тяхното настроение е заразно, а танците им край елхата – единствени по рода си, с тях започваме и с тях завършваме нашата поредица. Благодарим ви, Ивет и Симоне! Нека силата бъде с вас в Токио!

Отговорен, безкрайно точен в думите си, както и с ръкавиците на ринга, в ролята на посланик на коледния дух се превъплъти и Тервел Пулев. Носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория ни припомни кое е следващото най-ценно нещо в живота, след здравето: семейството!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

Категоричен, че най-доброто за всички ни предстои, е втората ракета на България в мъжкия тенис – Димитър Кузманов, а любимите „грации“ Невяна Владинова и Боряна Калейн ви призоваха за повече смирение, повече човечност, повече единност.

Световната и европейска шампионка в кат. до 54 кг в женския бокс Станимира Петрова просто запя Merry Christmas, но преди това спази всички български традиции като омеси питката за Бъдни вечер.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by

Коледните ни послания нямаше да бъдат същите, ако поканата да стане един от вестоносците не прие един от най-смелите мъже в българския спорт – Димитър Костов.

Капитанът на баскетболния отбор на „Левски“ за хора с увреждания ще бъде запомнен през 2020 г. с огромното си сърце и с успешно завършената мисия по събирането на средства и закупуването на нова състезателна количка на своя млад и талантлив съотборник – Цветомир Цветков.

„Вярвайте в мечтите си, борете се за мечтите си и не забравяйте да бъдете шампиони“, апелира Костов, подкрепен от 7-годишния си син Калоян.