на живо

Везенков повежда националите на квалификациите за европейското

Квалификациите за Европейско първенство по баскетбол започват от 31 август

Младата надежда на баскетболния отбор на Барселона Александър Везенков ще бъде в челните редици на националния ни отбор, съобщават в официалния сайт на Международната баскетболна федерация (ФИБА).

21 – годишният нападател, ще поведе отбора на Любомир Минчев на квалификациите за Европейско първенство по баскетбол, които започват от 31 август.

„Никога не съм се съмнявал, че Везенков ще играе за националния ни отбор. Той иска да помогне с каквото може. След края на сезона, ще има няколко дни за почивка и за индивидуална подготовка”, каза Минчев.

Везенков направи дебюта си за националния отбор по баскетбол, на Европейското през лятото на 2014 г., когато спечели две индивидуални награди - за най-резултатен играч и място в Топ 5.

Тренировъчният лагер започва на 15-ти юли. На 5-ти и 6-ти август ще се играят първите два приятелски мача, срещу Македония.

Българите ще участват на турнира в Румъния, който ще се проведе от 14-ти до 16-ти август, а след това ще бъдат домакини на Австрия и Албания, за последните си две приятелски срещи.

Националите ни са поставени в Група Е на квалификациите на Евробаскет 2017, заедно с Косово, Словения и Украйна.