на живо

Да навъртиш 2400 км с колело, за да видиш идола си (ВИДЕО)

Судир Гаутам е най-големият фен на крикета в Индия

Судир Гаутам е считан за най-големия крикет фен в Индия. Страстта му към този традиционен за местните спорт е обект на широк отзвук, което го превръща в едно от най-разпознаваемите лица в страната.

Гаутам боготвори индийската звезда Сачин Тендулкар и е готов да навърти 2400 км с колело, за да гледа негов мач.

ВИДЕО:

Клипове с историята му обикалят виртуалното пространство: „Името ми е Судир Кумар Чаудари Гаутам. Аз съм най-големият индийски фен на крикета. Моят бог е Сачин Тендулкар. Боядисвам тялото и лицето си преди всеки мач. Боядисвам се с емайлирана боя. Имам приятел, който ме боядисва”, започва разказа си той.

„Преди си пишех „Тендулкар 10” на моите гърди. Сега ибаче си пиша „Липсваш ми, Тендулкар 10”, защото той се отказа от спорта”. „Боядисвам лицето си с водни бои. Правя го всеки ден. Боядисвам косата и лицето си в цветовете на индийския флаг. Всичко това ме прави известен. Разпознават ме, където и да отида, ако съм боядисан”, хвали се Судир.

„Ако самият играч Сачин Тендулкар не е там, хората си правят селфи с мен. Никога не съм очаквал, че тази слава може да ме залее. Аз просто исках да видя Сачин. Един ден през 2002 г. карах колело между градовете Бихар и Джамшедпур, за да наблюдавам любимия си играч. Той обаче беше контузен и не игра. В следващия мач отидох чак до Мумбай, за да го видя. Това са над 2400 км. Преминах ги единствено с колело. Когато отидох там, бях твърдо решен да видя Сачин. Когато Сачин чу за моето идване с колело до Мумбай, той пожела да се види с мен".

След онзи момент, преди 13 години, Судхир не е пропускал среща на индийския национален отбор по крикет. „Когато Индия спечели световното първенство по крикет през 2011 г., Сачин отново ме покани в съблекалните, за да вдигна купата заедно с него. Това беше най-великият ден в моя живот. Аз винаги ще подкрепят и обичам сър Сачин и целия индийски отбор", завършва разказа си Гаутам.