на живо

Виктор Линдельоф смени бутонките с кънки и стик

Защитникът на "Манчестър Юнайтед" проведе тренировка с хокейния отбор на "Манчестър Сторм"

Прякорът на футболиста Виктор Линдельоф е "леденият човек". Защитникът на "Манчестър Юнайтед" показа точно защо го наричат така, като се присъедини към тренировка на отбора по хокей на лед на "Манчестър Сторм".

Шведът е тренирал зимния спорт в детските си години. Той демонстрира уменията си с хокейния стик на пързалката, като излезе на леда с екип с номера, който носи при "червените дяволи" - №2.

"Започнах да играя хокей, когато бях много малък. Израснах с този спорт и имам двама братя, които играят на професионално ниво в Швеция", разкри Линдельоф пред официалния видео канал на "Манчестър Юнайтед".

"Мисля, че бях много добър. Ходех на две тренировки дневно – една по футбол и една по хокей, но когато човек е млад това не е проблем. Напротив, забавно е. Доста време мина откакто за последно бях на леда. Чувството да съм отново на пързалката бе страхотно."

Линдельоф подари фланелка на "червените дяволи" на нападателя на "Манчестър Сторм" - Шейн Бейкър.

"Манчестър Юнайтед" и местният хокеен отбор често участват в съвместни благотворителни кампании и събития. Миналата година "буреносните" бяха на "Олд Трафорд".