на живо

Владимир Памуков: "Спортът не е политика" е най-нелепата фраза

Журналистът разкрива какво да очакваме през март в "Код Спорт" - всяка неделя от 12:00 ч. по RING

Владимир Памуков: "Спортът не е политика" е най-нелепата фраза

Политиката и спорта винаги са били свързани - това заяви на фона на военния конфликт между Украйна и Русия спортният журналист и водещ на предаването "Код Спорт", което може да гледате всяка неделя от 12:00 ч. Владимир Памуков. 

Освен икономически санкции, на Русия бяха наложени и спортни такива. Финалът на Шампионската лига, който трябваше да се играе в Санкт Петербург, е преместен в Париж. Полша пък отказа да излезе на терена за среща от плейофите за класиране на Мондиала в Катар срещу Русия.

Снимка: Reuters

"Неминуемо ще се отрази, както на целия ни живот. Спортът е част от живота. УЕФА реагира твърде бързо. Аз се съмнявах в това, тъй като дълги години водещата газова компания на Русия налива пари в УЕФА. Изведнъж бързо решиха. Чака се сега какво ще предприеме ФИФА. Навремето около случая с Крим, се заговори, че ще отнемат на Русия домакинството на световното. Не се случи. Те казват, че спортът не е политика. Това е една от най-нелепите фрази", заяви Памуков.

"Спортът обединява. Неслучайно, когато вървяха зимните олимпийски игри в Пекин се говореше, че война няма да има, докато не приключат, както и стана", добави той.

Памуков и Красимир Минев са водещите на най-новото предаване по RING - "Код Спорт". То се излъчва всяка неделя от 12:00 ч. Специална рубрика в него има носителят на Златната топка Христо Стоичков.

Снимка: Facebook

"Спортните фигури в България драстично намаляха, спортът ни потъна. За това и в ефира магазинни спортни предавания почти ги няма. Рубриката на Христо Стоичков е в помощ. Тя възникна, когато бяха с екипа му при Жозе Моуриньо и той се хвалеше как се действа. Така се тръгна - с чуждите гости. Печелим женската аудитория с футбол. И да се интересува, и да не се интересува, една жена пита за италианците", разказа Памуков.

Той повдигна завесата и за следващите броеве.

"През март направихме хубав тур. Мирча Луческо, който е треньор на "Динамо" Киев. Съжалявам, че няма да има въпрос за войната. Той работи 15 години в Украйна. Утре ще се излъчи първо интервю с треньора женския национален отбор Лоренцо Мичели"