на живо

Закараха феновете на Берое под конвой в полицията (ВИДЕО)

Паспортите на 20 улстраси на клуба от Стара Загора остават отнети

Twitter

Феновете на Берое, които снощи участваха в масов бой в центъра на Баня Лука, бяха откарани под конвой в полицията. В момента там вървят разпити за случилото се между агитката на тима от Стара Загора и привържениците на друг босненски клуб – Борац.

Според сръбските и босненските медии, паспортите на над 20 българи, замесени в инцидента остават отнети до второ нареждане. Припомняме, че срещата-реванш от квалификациите на Лига Европа между Радник (Бийерина) и Берое е тази вечер от 19:00 часа.

Снощи в 2:00 ч. след полунощ българско време стотина фена от Босна и България участваха в бой в заведението „Дебелата Берта”, разположено до хотела, в който са настанени футболистите и ръководството на Берое.

Снимка: Twitter

Заведението е изпотрошено до основи, има сериозни поражения и в лобито на хотела. Полицията е иззела метални тръби, ножове и мачете, информира сръбското издание „Блиц”.

Като по чудо няма тежко ранени при сблъсъците, само едно момче е потърсило спешна медицинска помощ, заради дълбока прорезна рана на крака, но впоследствие е било пуснато, твърди „Блиц”.

След намесата на полицията, агитката на Берое е била отведена в хостел в центъра на Баня Лука. Там българите са прекарали нощта, заради опасност от други инциденти.

Днес под строй са отведени да дават показания в районното управление. Не е ясно дали запалянковците ще бъдат допуснати да гледат мача.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!