на живо

"Запомни кой съм аз!": Джошуа и Кобрата в словесен двубой след мача

Искрите между двамата боксьори прехвърчаха и след края на срещата

Lap.bg

Кубрат Пулев загуби срещата си с Антъни Джошуа за титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Българинът беше нокаутиран в края на 9-ия рунд след изключително зрелищен мач в зала "Уембли" в Лондон. 

По време на цялата среща двамата боксьори показваха не само страхотни удари, но и психологически ходове, с които да дразнят съперника. Пулев няколко пъти се надсмя на своя опонент, а Джошуа му отвърна с груби жестове при спрян мач.

След като чуха гонга двамата се поздравиха спортсменски. Зрителите останаха с впечатление, че са "заровили томахавката" - имаше усмивки, смях, размяна на поздрави ръкавици в ръкавици.

Снимка: Lap.bg

Съдията от Южна Африка Дион Дуарте изпълни протокола и вдигна ръката на Джошуа, а след това британецът се приближи, за да поздрави щаба на своя противник. Именно тогава Пулев му заяви: "Запомни кой съм аз!".

Британецът в първия момент каза, че не чува. Кобрата повтори няколко пъти същото и добави "Не го забравяй!".

"Кой си ти?", отвърна Джошуа. 

"Аз съм Кубрат Пулев", заяви българинът.

Снимка: Lap.bg

Провокацията видимо подразни шампиона, който побърза да се върне в своя ъгъл и да слезе от ринга.

Искрите между Пулев и Джошуа започнаха да прехвърчат още на кантара. Тогава британецът беше освиркан, а Кобрата отправи закани към него. Стигна се до физически контакт и намеса на охраната, която раздели двамата боксьори.