на живо

Звезда в хокея се отказва заради алергия към екипа

Това не е първият подобен случай в историята на "Чикаго Блекхоукс"

Getty Images

Словашкият хокеист на „Чикаго Блекхоукс” Мариан Хоса може да прекрати кариерата си заради алергия към екипа на тима, съобщават медиите в Чикаго.

38-годишният Хоса лекува алергията си към материята на екипировката със силни медикаменти, но лекарите вече са загрижени тъй като той приема антиалергичните лекарства от доста дълго време.

Снимка: Getty Images

Крилото отбеляза 26 гола през миналия сезон – 19-и в кариерата му. Той има договор с „Блекхоукс” за още четири сезона, но ако се откаже сега, тимът ще му изплати до края на контракта му над 3 млн. и 600 хил. долара.

Обсъжда се дори вариант той да остава резерва за отбора си в следващите четири години и така да получи цялата си заплата за периода от над 5 млн. и 270 хил. долара.  

Хоса вече е легенда на клуба. Той е носител на три купи "Стенли" с „Блекхоукс”. В кариерата си има 525 гола и 609 асистенции в 1309 мача.

Словакът няма да е първият играч, който се отказва от хокея заради алергия. През 70-те и 80-те години е имало няколко подобни случая, измежду които е и този на бившия защитник на „Чикаго Блекхоукс” Том Райд.