на живо

237 000 гледали Димитров и Джокович по bTV Action (ГРАФИКИ)

Спортното събитие на годината бе предавано пряко и онлайн на VOYO, както и на btvsport.bg

 

Приятелство, уважение и извънземна класа демонстрираха най-добрият български тенисист Григор Димитров и носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович в демонстративния мач POSTBANK VISA TENNIS GALA, който се игра на 17 септември в София.

bTV Media Group направи съпричастни зрителите със спортното събитие на годината с преки излъчвания в ефира на bTV Action, онлайн на VOYO и btvsport.bg.

Двамата великани на корта предложиха много повече от тенис и създадоха страхотен празник за 12 500 зрители, изпълнили докрай "Арена София".

Близо 237 000 зрители от всички възрасти проследиха демонстрационния мач чрез ефира на bTV Action. Спортното събитие, излъчено в ефира на медията между 20:00 – 22:00 часа, отреди третото място на bTV Action сред всички телевизии у нас в часовия слот и първо място сред тематичните канали за деня.

 

Специалното студио с водещи Гергана Гунчева и Илия Илиев започна час по-рано, а на терен бяха спортните репортери на bTV Калоян Кюркчиев и Димитър Тасев, които отразяваха всичко най-интересно преди, по време на и след мача.

"Това е за цяла България. Новак Джокович да е тук. Винаги съм искал да има тенис в България на световно ниво. Това ще бъде един от най-добрите ми спомени, но го искам за всички нас. За всички фенове на тениса и спорта. Това е един от най-важните ми моменти", сподели Гришо на съвместната пресконференция с Новак Джокович.

Зрелището започна още преди появата на Григор и Ноле. Кортът оживя и се превърна в огромен екран, на който бяха прожектирани впечатляващи анимации. Под звуците на „Born To Be a Legend“ публиката и зрителите пред екрана се насладиха на впечатляващото откриване.

Първата ни ракета в тениса успя да спечели демонстративния двубой с 6:4, 2:6, 10:6 в мача, който завърши със супертайбрек до 10 точки. За последната точка от дългия тайбрек Григор даде ракетата си на момче, което играе с лява ръка и „спечели“ мача. Средствата от срещата ще бъдат използвани от фондация „Григор Димитров“ за деца, повечето от които в неравностойно положение.

 

"Вярвайте в децата си. Вярвайте, че те ще успеят!", този специален призив отправи майката на Григор Димитров – Мария, при една от редките си медийни изяви.

Тя беше специален гост в студиото на bTV Action преди демонстративния двубой, където силно развълнувана от атмосферата в "Арена София" призна: "Това за мен е невероятна изненада. Радвам се много и за благотворителната кауза"%.

В края на мача Джокович прегърна сърдечно Димитров и се обърна към него с думите: "Братко, благодаря ти за поканата! Много съм щастлив да бъда тук в София. За мен е чест и привилегия. Фантастично преживяване е. Аплодисменти за всички!".

Ноле не изневери на стила си и след сърдечните благодарности към Григор, организаторите и публиката, той си пожела само едно – песента на Камелия "Луда по тебе" и я запя в един глас с хората по трибуните.

Григор Димитров благодари на феновете за подкрепата. "Толкова силна емоция! Не съм спал вече не знам колко дни. Вълнувам се. Радвам се, че се получи толкова добре. Надявам се публиката да го е харесала", коментира Гришо специално пред bTV след благотворителния мач.