на живо

Григор в Хасково за ЧРД на мама: Не съжалявам за нищо (СНИМКИ И ВИДЕО)

Изненада я в училището, в което работи

Григор в Хасково за ЧРД на мама: Не съжалявам за нищо (СНИМКИ И ВИДЕО)

Григор Димитров отново е в България и в родния Хасково. Днес рожден ден празнува майка му Мария.

Първата ни ракета посети майка си в езиковата гимназия в Хасково, където Мария Димитрова е преподавател по физическо възпитание и спорт, а появата на световния №13 донесе огромна радост и за всички деца, които получиха възможност да се снимат със Спортист №2 на България за 2023 г.

Григор беше посрещнат от заместник - директора на Езиковата гимназия Светлана Костадинова и от десетки развълнуваните ученици.

Шампионът от Бризбейн посети кабинета по биология, който е изграден със средства, дарени от самия него. Дори присъства на урок по генетика рамо до рамо с тенис надеждата на гимназията Георги Георгиев.

"Най-важното нещо е да сме заедно в такива дни. Семейството ми липсва, трудно е. Но това е едно от най-големите ни качества като семейство - да сме толкова сплотени, да говорим всеки ден, чуваме се по телефона, споделяме, което ни прави още по-близки.

Mного се радвам, че имам такава връзка с тях, харесва ми когато са с мен по турнири, което се случва все по-рядко, но последния път ми провървя, така че ще ги взимам по-често", коментира Димитров на родна земя.

А за бъдещите си планове допълни: "Все по-трудно и по-трудно става в тура, но се наслаждавам докато тялото ми е във форма. Чувствам се добре, приемам победите и загубите добре, има още много пред мен", надъхан е 13-ият в света българин.

Той се върна и към титлата в Бризбейн и това, че Мария и Димитър не догледаха финала, защото трябваше да гонят самолета. "Отлагахме прибирането на родителите ми, след първия сет на финала трябваше да се прибират, видях ги, знам как да се владея в такива ситуации", каза той, добавяйки, че да спечели трофей през сезона е била една от целите му. "Беше много добър турнир, исках със сигурност да спечеля един турнир, това беше сред целите ми за идните месеци, така се случи, че беше в първата седмица."

Той говори и за младите български тенисисти, които пожънаха успехи в Австралия. "Не, не искам някой да минава през моя път. Искам те сами да минат по своя, да си осъзнаят грешките, да продължат напред, така порастват, не само в тениса, но и в живота.

Като погледна назад, нe съжалявам за неща, които съм правил. Когато губиш мача, а си бил в супер добра позиция, трябва да мислиш, че това не е всичко, това е само спорт", както и добави, че най-важните неща са - борба, постоянство и правилните хора около теб.

"Когато пътувам по 15 часа за какво мисля ли? За детството, откъде съм тръгнал, за училището, корта, всичкото това нещо ми дава по-голяма сила. Винаги съм се гордял, че съм българин от Хасково. Това не ме прави повече от никой друг", завърши първата ни ракета.

 

 

 

Снимки: Мария Георгиева, bTV