на живо

Гришо приключи рано в "Куинс", излиза от Топ 10 (ВИДЕО)

Син на легенда отново спря първата ни ракета

 

Григор Димитров отпадна още във втория кръг на турнира в "Куинс"! Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 (4:6, 6:3, 5:7) на Себастиан Корда (САЩ) за 2 часа и 1 минута на корта в Лондон.

Заради поражението от понеделник Гришо ще падне с едно място в световната ранглиста и вече ще бъде под №11. Загубата е втора за Григор Димитров в трите му мача с Корда, който е син на легендата Петр Корда.

Снимка: Reuters

Двубоят започна с няколко бързи гейма в полза на сервиращите, но при 3:3 Корда стигна до 5 шанса за пробив, като оползотвори последния. Това му бе достатъчно и за да спечели първия сет.

 

В началото на втория американецът имаше 3 възможности за пробив при 1:1 гейма, но този път Димитров отрази брейкболите и веднага след това на свой ред осъществи пробив.

До момента българинът нямаше нито една точка за спечелване на подаването на противника си, но след като поведе с 3:1 гейма успя безпроблемно да затвори втория сет.

Снимка: Reuters

Инициативата в началото на третия сет обаче отново премина в полето на Корда, който поведе с 2:0. Веднага Димитров изравни за 2:2 и двамата отново започнаха да печелят сервис геймовете.

При 6:5 българинът се пропука и след аут от форхенд даде победата на американеца.

В четвъртфиналите Корда ще играе с Ринки Хиджиката (Австралия), който по-рано през деня победи Матео Арналди (Италия) с 2:0 (7:6/0/, 7:6/7).