на живо

НА ЖИВО: Димитров vs. Джокович

Настъпи дългоочакваният ден!

 

Настъпи денят на дългоочаквания мач между двама от най-добрите тенисисти в света - Григор Димитров срещу Новак Джокович в "Арена София" тази вечер.

Двамата ще излязат на корта в 20:00 часа, а специалното ни студио с водещи Гергана Гунчева и Илия Илиев започва час по-рано. И трима репортери на терен ще работят за вас - Станимира Атанасова, Калоян Кюркчиев и Димитър Тасев.

bTV Action е единствената телевизия, която ще излъчи двубоя на живо.

btvsport.bg пък е единственият сайт, на който може да гледате историческия мач на живо и онлайн. Стартираме в 19:00 часа и в ефир, и онлайн.

 

Не пропускайте да проследите тази историческа среща и на платформата VOYO.bg. Освен това, всеки, който има свалено специалното приложение на btvnovinite.bg може да гледа онлайн двубоя Димитров - Джокович и там.

Снимка: Евгений Милов

33-годишният Димитров загря за мача със сърбина в родния град Хасково, където тренира през уикенда. Той изглежда в добро състояние, след като бе принуден да се откаже в четвъртфинала си на US Open с Франсис Тиафо. Ноле от своя страна се подготви, играейки за Купа "Дейвис". Той помогна на Сърбия да се справи с Гърция, печелейки както на сингъл, така и на двойки.

За Джокович, който е 24-кратен шампион в турнирите от Големия шлем, тази година стана и олимпийски първенец след златото си в Париж. Това ще бъде първо участие за него на българска земя, макар и в неофициален мач.

Снимка: Reuters

37-годишният сърбин за първи път от 2017-а насам ще приключи сезона без титла от Шлема, като е заплашен от това и да не попадне сред осемте най-добри за Финалите в Торино.

И той, и Григор, който е десети в ранглистата, имат шансове да са в осмицата.
Гришо и Ноле имат общо 13 официални срещи помежду си, като първата ни ракета има една-единствена победа, дошла на Мастърса в Мадрид през 2013.

Снимка: Reuters

Последният им двубой бе в края на миналата година, когато Ноле се наложи чисто над Димитров във финала на Мастърса в Париж.