на живо

"Надявам се, че Федерер, Джокович и Надал да не слушат, но..."

Финалът в Пекин бе сред най-добрите спортни събития в историята, доволен е Матс Виландер

 

„Финалът на Открито първенство на Китай ще бъде запомнен като един от най-добрите мачове за 2024 г. Карлос Алкарас и Яник Синер участваха в епична битка, която в крайна сметка бе спечелена от испанеца 6:7, 6:4, 7:6 след повече от три часа и половина спектакъл, който отприщи емоции, както сред зрителите на корта, така и сред тези, които го гледаха по телевизията.

Един от онези, които останаха очаровани от видяното, беше Матс Виландер. Легендарният швед смята, че и двамата са направили страхотно шоу. "За мен този мач е сред най-добрите спортни събития в историята. Имаше зрелище, напрежение, всичко...".

Снимка: Reuters

Коментаторът на "Евроспорт" дори се осмели да постави испанеца и италианеца над големите трима.

"Те следват стъпките им. Надявам се, че Роджър, Новак и Рафа да не слушат, но по отношение на нивото, когато Синер и Алкарас са в най-добрата си форма, няма начин някой да е играл по-добър тенис...", каза той.

 

Виландер говори и за положителната допинг проба на световния №1, заявявайки, че "би било много лошо, ако Яник бъде наказан.

Снимка: Reuters
Защото мисля, че това, което той направи, е да признае, че някой от неговия отбор е направил грешка. Чакам и двете организации, които сега се занимават с казуса, да признаят грешката си и да кажат: „Да, прецакахме се със Симона Халеп и това беше. Не е хубаво...", заключи седемкратният Мейджър шампион.

Снимка: Reuters