на живо

Наоми Осака в следродилна криза

"Какво се случва, по дяволите?", недоумява четирикратната шампионка от Големия шлем

 

Наоми Осака публикува емоционален статус в социалните мрежи, в който говори за преживяното в Тура през последните месеци.

В началото на годината японката се завърна след майчинство, като постепенно успя да стигне до №90 в ранглистата.

В Синсинати обаче четирикратната Мейджър шампионка преживя огромно разочарование, отпадайки в квалификациите след поражение от Ашлин Крюгер.

Осака сподели, че сякаш е "извън тялото си".

Снимка: Reuters

"От няколко часа насам се опитвам да установя как се чувствам. По един странен начин започнах да оценявам загубите, тъй като няма как да играеш тенис повече от 20 години и да не претърпиш много такива.

 

Извличаш поуки от пораженията и след това нетърпеливо очакваш следващата възможност да излезеш на корта и да приложиш наученото на практика. В момента обаче най-големият ми проблем не са загубите, а това, че се чувствам така, сякаш не съм в тялото си", споделя бившата №1.

Снимка: Reuters

"Продължавам да полагам усилия и да си повтарям, че всичко е наред и просто трябва да преодолея това предизвикателство, но този подход е много изтощителен от психологическа гледна точка. Понякога крещя вътрешно и се питам: „Какво се случва, по дяволите?", добави носителката на две титли от US Open.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by  (@naomiosaka)

"Не ме разбирайте погрешно – тази година имаше някои мачове, в които настина отново се чувствах себе си. Това обаче е малка фаза от всички преходи между настилките и единственото, с което мога да сравня това, което чувствам в момента, е следродилен период. Това ме плаши, защото играя тенис от 3-годишна възраст и би трябвало да усещам ракетата като продължение на ръката ми“.

"Не разбирам защо чувствам всичко това като нещо напълно ново. За мен тенисът би трябвало да е лесен като дишането, но в момента не е така и ми беше нужно много време, за да го осъзная и приема".

Снимка: Reuters

"Нищо в живота не е обещано, но осъзнах, че мога да обещая на самата себе си да се раздавам напълно до самия край. Ще се видим в Ню Йорк", завърши двукратната шампионка от Australian Open.