на живо

Смята ли се за непобедим Григор Димитров? (ВИДЕО)

"Загубих ценни години на корта", заяви българският тенисист

 

Непобедим ли е Григор Димитров? Според него - не, но има причина да е в топ 10 на света.

Въпросът му беше зададен по време на пресконференцията след победата му над Гаел Монфис на "Уимбълдън". Българинът показва страхотна форма през настоящия сезон, като от 1 април отново е в топ 10 на света. 

"Не, не мисля, че съм непобедим, но има причина всички ние да сме там, нали? Всеки иска да победи всеки - това е предизвикателството. Не мисля, че имам какво повече да доказвам на другите. Искам да докажа на себе си. Не играя за никого. Имаше неща, които трябваше да променя. Основното е, че никога не съм се задоволявал с това, което имам пред себе си. Затова все още опитвам и тормозя всички в екипа си, за да намерим допълнителното предимство", заяви Димитров и добави:

"Не искам да съжалявам. Мога да кажа, че загубих няколко ценни години на корта. Мога да го кажа, но в същото време не съжалявам. Имам предвид, че научих други неща. Това е много интересно пътешествие".

Снимка: Reuters

Димитров показа зрялост, като заяви, че очакванията вече не го натоварват.

 

"Най-големите очаквания идват от самия мен. Винаги имам високи стандарти. Смятам, че това е добър плюс за мен. Понякога играе роля, но в същото време очакванията ги има винаги, независимо откъде идват. Няма много какво да направиш. Контролирам само това, което се случва на корта. Само то зависи от мен. Разбира се, имаш и съперник от другата страна, което затруднява нещата. Това е и отчасти красотата на нашата игра.", категоричен е Григор. 

Снимка: Reuters

Той очаква да разбере името на съперника си за следващия кръг на "Уимбълдън". За мач с Димитров се борят поставеният под №5 Даниил Медведев или германецът Ян-Ленард Щруф, като руснакът очаквано е фаворит.

"С него винаги е битка. Независимо кой е печелил, мисля, че сме се показвали максималното, на което сме способни. Имам чувството, че винаги е различен мач. Познаваме начина си на игра", коментира Григор.

Снимка: Reuters

Двамата с Медведев са играли 10 пъти до момента, като победите за българина са само 3. Срещу Щруф Григор има 4 успеха в 6 мача.